— Hírek

ORANGES OIL COMPANY

Újabb automata benzinkúttal és autómosóval bővült az Oranges Oil Company Zala megyében!

2021-04-09

Budakeszi után újabb egységgel bővült az Oranges Oil Company. A hálózat Zala megyében 2021. április 9-től már három helyen kínál prémium minőségű üzemanyagot és automata technológiát. Sőt! Zalaszentgróton a töltőállomás mellett egy környezetkímélő, önkiszolgáló, három beállós autómosóval is készültek a lakosok és arra autózók számára.

„Célunk és küldetésünk, hogy osztrák, prémium minőségű üzemanyagot diszkont áron biztosítunk az Oranges Oil Company-t választó autósok számára. A dízelt és 95-ös benzint az OMV ausztriai finomítójától vásároljuk, ezzel garantálva a kiegyensúlyozott minőséget, árainkat pedig a mindenkori országos átlagár alatt fogjuk tartani. Bízunk benne, hogy nem csak a szentgrótiak, de az észak-zalai lakosok is magukénak érzik majd az új kutat, illetve mosót, és gyakran kanyarodnak A Türjei-Móricz Zsigmond utca sarkához!” – fogalmazott Nyakas Erik tulajdonos.

Az automata benzinkút különlegessége, hogy a tankolás végösszegét előre kell megadni, így mindenki pontosan annyi üzemanyagot vásárolhat, amennyit szeretne. Készpénzes vásárlás esetén, ha a kezdetben befizetett összegnél végül kisebb költés történik, az automata kupon formájában ad vissza, mely a következő tankolás alkalmával, 60 napon belül felhasználható.

A hálózat újdonságaként debütáló önkiszolgáló mosóba szeretettel is várják a két -és négykeréken érkezőket. Három fokozat és hat program közül lehet választani. A prémium, az intenzív és a gyorsmosás fokozatok mind magasnyomású vízsugárral működnek, de van lehetőség kifejezetten a szélvédőre kenődött bogarakat eltüntető, forróvizes vagy akár szivacsos programot is választani. Az korszerű technológiának köszönhetően az autómosás sosem volt ilyen egyszerű, ha pedig mégis segítségre szorulnánk a használatot illetően, minden beállóban színes tábla vezet végig minket a folyamatokon.

Az első, teljesen magyar tulajdonban lévő, önkiszolgáló elven működő benzinkúthálózat Zalaszentgróton túl Mosonmagyaróváron, Győrben, Ózdon, Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Budakeszin van jelen, 2022-ben pedig Keszthelyen nyitja következő egységét.


Hamarosan megnyit az Oranges Oil Company zalaszentgróti töltőállomása és autómosója!

2021-01-05

A magyar tulajdonban lévő Oranges Oil Company benzinkúthálózat Zalaszentgróton, a Türjei és a Móricz Zsigmond utca sarkán harmadik egységét adja át rövidesen Zala megyében. A 4 beállós állomáson osztrák, prémium minőségű dízel, illetve 95-ös oktánszámú benzin lesz kapható, diszkont áron, a nap 24 órájában. Mindemellett rég várt újdonságként három beállós, hat programos önkiszolgáló autómosóval várnak minden ide látogatót!

Az Oranges Oil Company nem ismeretlen a megyében: a hálózat zalaegerszegi kútja négy éve működik sikeresen, nagykanizsai állomását pedig 2020 nyarán vehették birtokba az ott lakók. Most azonban a zalaszentgrótiak, illetve a környező települések autósai számára válik hozzáférhetővé a diszkont árú, gyors és kényelmes tankolás.

Továbbá a hiánypótló szolgáltatásként egy egyszerűen kezelhető, három beállóval rendelkező, önkiszolgáló autómosó is megnyílik még a tavasz folyamán, ahol olyan izgalmas extrákkal készülnek, mint az XXL hab, vagy a cseppmentesen száradó fényező öblítés.


 

Budakeszire is megérkezett az Oranges Oil Company

2020-10-12

Pest megyében első töltőállomását nyitja hamarosan a magyar tulajdonú, országszerte Zalaegerszegtől Ózdig számos városban jelenlévő automata benzinkúthálózat. Budakeszin, a ZONE Bevásárlóparkban rövidesen elérhető az Oranges Oil Company védjegyévé vált kiváló minőségű üzemanyag, melyet diszkont áron, a nap 24 órájában vásárolhatnak a tankolók.

Az új benzinkúttal az országos átlagár alatt kínált dízel és 95-ös oktánszámú benzin vételezése – a kiváló lokációnak köszönhetően –, nem csupán Budakeszi, hanem Páty, Telki, Budajenő, akár Budaörs lakosai számára is kényelmesen napi rutinná válhat. Az egység ugyanis a Farkashegyi Repülőtértől egy ugrásnyira, Budakeszi déli határán, a ZONE Bevásárlóparkban, a Bianka u. 1. szám alatt nyílik heteken belül.

A 4+1 beállós kút nonstop működik majd, és a készpénzen túl bankkártyás, illetve Oranges Oil Company kuponnal történő fizetés is lehetséges. Az automaták kezelésétől nem kell tartani, a rendszer magyar nyelven működik, és pofonegyszerű – a használatot a kút Facebook oldalán is közzétett videók, valamint magukra az automatákra kihelyezett magyarázó táblák közérthetően bemutatják, de az ügyeletes személyzet is boldogan áll majd a tankolók rendelkezésére.


 

Megnyitott Nagykanizsa első automata benzinkútja!

2020-07-16

A prémium minőséget diszkont árakon szállító Oranges Oil Company hálózat Nagykanizsán hatodik egységét adta át a nagyközönségnek. A Táborhely utca 4-ben, vagyis a Kanizsa Centrum parkolójában található, 4 beállós töltőállomáson 95-ös oktánszámú benzin, illetve dízel üzemanyag kapható, a nap 24 órájában.

Az Oranges Oil Company nem ismeretlen a megyében: a hálózat zalaegerszegi kútja három éve működik sikeresen, Zalaszentgróton pedig egy újabb, önkiszolgáló autómosóval is kiegészített egység építése van folyamatban. Most azonban a kanizsai lakosok, illetve a környező települések autósai számára vált hozzáférhetővé a diszkont árú, gyors és kényelmes tankolás.

A kúton sem ünnepnapokon, sem éjszaka nincs záróra, az üzemanyagért pedig készpénzzel, bankkártyával, illetve tankolási kuponnal is lehet fizetni. Az automaták kezelése gyerekjáték, első használat előtt érdemes megtekinteni a kúthasználati videókat, azonban a bevezető hetekben a személyzet is segíteni fogja az autósokat. Az üzemanyagárak alakulását pedig a kút Facebook oldalán lehet majd követni.

A tulajdonosok bíznak abban, hogy a diszkont árakkal, prémium minőséggel és 0-24-es nyitvatartással a nagykanizsaiak az új kutat választják majd. Arról pedig, hogy a többi Oranges Oil Company automata benzinkutat mennyire szerették meg a helyiek, az alábbi vélemények tanúskodnak.

„A rendszer működése gyors, a töltőfejek tiszták, az üzemanyag minősége jó. A személyzet egy esetleges kérdésre azonnal, segítőkészen reagál. Mindenkinek ajánlom!” – T. Zoltán, Zalaegerszeg

„Szuper minőség, szuper árak! Imádom, hogy a ZALA PARK-ban tudok vásárolni és tankolni is. Csak ajánlani tudom!” – G. Réka, Zalaegerszeg

„Olcsó, a legolcsóbb Ózdon, és jó a minőség! Nyitás óta csak itt tankolunk, mindenkinek ajánlom!” – M. Erika, Ózd

„Modern, gyors, tiszta, értelemszerű kezelőfelület, csábító árak. Kell ennél több? Imádom!” – P. Diána, Ózd

A benzinkút különlegessége, hogy a tankolás végösszegét előre kell megadni, így mindenki pontosan annyi üzemanyagot vásárolhat, amennyit szeretne. Készpénzes vásárlás esetén, ha a kezdetben befizetett összegnél végül kisebb költés történik, az automata kupon formájában ad vissza, mely a következő tankolás alkalmával, 60 napon belül felhasználható.

„Célunk és küldetésünk, hogy a mindenkori országos átlagáron, de még inkább az alatt biztosítsunk kiváló minőségű üzemanyagot az Oranges Oil Company-t választó autósok számára. Bízunk benne, hogy nem csak a városiak, de a térség valamennyi lakója magáénak érzi majd az Oranges Oil Company kútját, és gyakran kanyarodnak a Táborhely utca 4. felé.” – mondta Nyakas Erik tulajdonos.


Hamarosan nyit Nagykanizsa első önkiszolgáló töltőállomása!

2020-05-14

A magyar tulajdonban lévő Oranges Oil Company benzinkúthálózat a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont mellett hatodik egységét adja át rövidesen, a tervek szerint alaposan felrázva ezzel a városi kutak közötti árversenyt. A 4 beállós állomáson prémium minőségű dízel, illetve 95-ös oktánszámú benzin lesz kapható, diszkont áron, a nap 24 órájában.

A Zalaegerszegen már három éve nagy sikerrel működő hálózat legújabb fejlesztésével most a Nagykanizsa vonzáskörzetében élők számára teszi elérhetővé a mindenkori országos átlagár alatti, minőségi, gyors és kényelmes tankolást. A kúton nem lesz záróra: az automaták nonstop működnek majd, és a készpénzen túl bankkártyát, illetve Oranges Oil Company kupont is elfogadnak.

„Az automaták kezelésétől nem kell tartani, a rendszer magyar nyelven működik és pofonegyszerű, így mindenkit bíztatunk, tegyen egy próbát a megnyitó után!” – hangsúlyozta Nyakas Erik tulajdonos. Hozzátette: „ismertetőnek javaslom Facebook oldalunkon található kúthasználati videóinkat, az automatákra kihelyezett magyarázó tábláinkat, de a kút ügyeletes személyzete is rendelkezésre fog állni bármilyen kérdés esetén.”

A benzinkút különlegessége, hogy a tankolás végösszegét előre kell megadni, így mindenki pontosan annyi üzemanyagot vásárolhat, amennyit szeretne. Készpénzes vásárlás esetén, ha a kezdetben befizetett összegnél végül kisebb költés történik, az automata kupon formájában ad vissza, mely a következő tankolás alkalmával, 60 napon belül felhasználható.

„Célunk és küldetésünk, hogy prémium üzemanyagot diszkont áron biztosítunk az Oranges Oil Company-t választó autósok számára. A dízelt és 95-ös benzint az OMV osztrák finomítójától vásároljuk, ezzel garantálva a kiegyensúlyozott minőséget, árainkat pedig a mindenkori országos átlagár alatt fogjuk tartani. Bízunk benne, hogy nem csak a nagykanizsaiak, de a dél-zalai és nyugat-somogyi lakosok is magukénak érzi majd az Oranges Oil Company új kútját, és gyakran kanyarodnak Kanizsán a Táborhely utca 4. felé!” – fogalmazott Nyakas Erik.

Az első, teljesen magyar tulajdonban lévő, önkiszolgáló elven működő benzinkúthálózat Zalaegerszegen túl Mosonmagyaróváron, Győrben és Ózdon van jelen, a nagykanizsai megnyitót követően Zalaszentgróton, Keszthelyen és Budakeszin nyit újabb töltőállomásokat.


Tankoljunk-e E10-et?

2020-03-16

Sümegi András írását változtatás nélkül közöljük, amely megjelent az IPM Magazin márciusi számában.

December végén és január elején a sajtó az E10-hisztivel lett tele. Egymás után jelentek meg az olyan cikkek, hogy „az új üzemanyag tönkreteszi a verdádat”. Úgy látszik, az emberek szeretik, ha riogatják őket, és ezek szerint Hitchcock ma már kevés, a Madaraknál rémisztőbbek az Európai Unió bürokratái. Az EU előírja – a kiotói egyezménynek megfelelően –, hogy klímavédelmi okból a gázolajnak és a motorbenzinnek biokomponenst kell tartalmaznia. A témáról Sümegi András írását olvashatják.

A nem egészen ördögtől való gondolat alapja az, hogy a biokomponenst végső soron növények állítják elő, amelyek a légkörből vonják ki a széndioxidot. Tehát amit az autó ebből kipufog a légkörbe, az onnét is jött, se több, se kevesebb nem lesz tőle a légköri szén-dioxid. Az ásványolajok széntartalma viszont évmilliókkal ezelőtt elraktározódott az olajtelepekben. Ha ezeket égetjük, akkor olyan szenet juttatunk vissza a légkörbe, amely már régen kikerült a szénkörforgásból, tehát ezzel a légköri szén-dioxidot növeljük. A közlekedésben nagyon sok üzemanyagot égetünk el, ha ennek csak egy töredékét helyettesítjük biokomponenssel, akkor is sokat nyerhetünk. Ez nem új dolog, 2012-ben látott napvilágot az az európai uniós irányelv, amely megszabja, hogy a tagállamoknak mennyi bioetanolt kell az üzemanyaghoz keverni. Magyarországon a 343/2010. (XII. 28.) kormányrendelet szabályozza ezt, immár nyolc éve. Eddig is volt biokomponens a benzinben, csak kevesebb, nagyjából 5 százalék, az E10-ben pedig ennek a duplája. Az etanol hozzákeverése a benzinhez régi találmány, égésjavító adalékként már az 1910-es évektől használják, igaz, általában csak néhány ezreléknyi mennyiségben. A benzinhez adott etanol előállítása nem olcsó, energiatartalma pedig 30 százalékkal kisebb, mint a benziné, vizet tud megkötni, és korrozív, fokozza a párolgást.

E hátrányok miatt a biokomponens-tartalom biztosítására az etilalkohol mellett metil- és etiltercier-butil-étert is használnak. Ezek az adalékok egyben oktánszámnövelők is. Mostanság főleg az idősebb autók tulajdonosai pánikolnak, hogy az adalék tönkreteszi az autójukat, de hát az a helyzet, hogy Magyarországon már az 1920-as években is forgalmaztak Motalko néven 20 százalék etanoltartalmú keveréket, Henry Ford pedig tiszta etanollal hajtotta az autóját gond nélkül.

Arra azonban már akkor is felhívták a figyelmet a szakemberek, hogy az etanol bizonyos műanyagokat képes oldani, és kárt tehet az üzemanyagrendszerben. A háborús években a rézhiány miatt a karburátorok rézlemez úszóit több gyártó lakkozott parafa úszókra cserélte, és ezzel bizony lehettek gondok, mert az alkohol feloldhatta a lakkot. A Motalko azonban nem ezért tűnt el, hanem mert drága volt a közönséges motorbenzinhez képest. Illetve nem is tűnt el, mert például Landthaller Tasziló híres benzinkútján, a 7-es út mellett, a Szoborpark Múzeum közelében még a legutóbbi időkben is lehetett kapni.

Minimális átalakítással a legtöbb mai autó magas alkoholtartalmú keverékkel is üzemeltethető, például Brazíliában tömegével használják így őket. Több afrikai országban a benzinben 30 százalék feletti az etanoltartalom, és ezzel vígan közlekednek az öreg autóikkal. Akkor hát mi a baj az E10-zel?

Az E10-mizériát egy német újságíró, Guido Reinking indította el, amikor azt találta írni a blogjában, hogy az E10 bevezetésekor Németországban valóságos polgárháborús hangulat alakult ki a gyanakvó autósok körében. A szenzációra éhes napilapok átvették és felfújták a dolgot. Noha addig semmiféle polgárháborús hangulat nem volt, az emberek elhitték, hogy van, és tényleg lett. Guido Reinking hiába mondta, hogy ő ezt nem úgy gondolta, csak arra célzott, hogy sokan bojkottálták az olyan kutakat, ahol nem lehetett E5-öt kapni, ez már késő volt. Senki nem végzett alapos teszteket, csak az alarmisták fújták egyre nagyobbra a lufit. Végül Reinking az Oldtimer Markt magazin 2014. évi 7. Drei Jahre E10 – eine Bilanz címen megjelentetett egy cikket. Ebben igen részletes teszteket közöl: karburátorokat, szelepeket, dugattyúgyűrűket, tömítéseket, benzinszűrőket és -vezetékeket, tartályokat, üzemanyagpumpákat vizsgáltak, kitéve az E5 és E10 benzin hatásának laboratóriumi körülmények között. Az eredmény a laikusoknak meglepő volt: az alumínium alkatrészekre és a benzinvezetékekre az E5 rosszabb hatással volt, mint az E10, de a vegyészek ezen egy cseppet sem csodálkoztak.

Évek teltek el azóta, hogy Németországban már használják az E10-et, és sem a gyártók, sem a szervizek, sem az autóklubok nem számoltak be a magasabb alkoholtartalmú üzemanyag okozta meghibásodásokról. Az emberek nem szeretnek szembenézni a valósággal, és gyorsan felejtenek.

Minden csoda három napig tart, néhány hónap múlva már erre se fog emlékezni senki sem. Addig azonban még jó sok víz lefolyik a Dunán, az alarmisták még jó sokat fognak riogatni, a hülyeség vámszedői meg éppen elég pénzt bezsebelni.

Aki nagyon bizonytalan, az esetleg megnézheti a www.e10tanken.de weboldalt, ahol típusra lebontva megtalálja, hogy az ő autójában okozhat-e gondot az etanol, és megnyugodhat, hogy – nagyon kevés, jobbára a 90-es évek elején vagy korábban gyártott autót kivéve – nem. A gondolkodó ember pedig kövesse a német Allgemeiner Deutscher Automobil-Club tanácsát, miszerint bátran tankoljunk E10-et, és ne kevergessük semmivel.


Újabb benzinkutat nyitunk Zalában!
2019-11-22

Zalaegerszeg után Nagykanizsán is automata töltőállomás nyílik 2020 tavaszán. A diszkon árú, osztrák üzemanyag, az egyszerű és gyors tankolás így egy újabb városban válik elérhetővé az autósok számára. A kút kínálatában gázolaj, illetve 95-ös oktánszámú benzin szerepel majd.

A Táborhely utca 4-ben, a Kanizsa Centrumnál már megkezdődtek a munkálatok, a négy beállós töltőállomás a tervek szerint 2020 tavaszán megnyílik. Hasonlóan az Oranges Oil Company zalaegerszegi, győri, mosonmagyaróvári és ózdi kútjához, itt is nonstop várjuk az autósokat. Ahogy azt tankolóink már megszokták, az automaták kezelése pofonegyszerű, a tankolás villámgyors, fizetni pedig készpénzzel, bankkártyával és a kiállításuk dátumától számított 60 napig érvényes kuponokkal lehet majd.

Az első, teljesen magyar tulajdonban lévő, önkiszolgáló elven működő benzinkúthálózat azonban Zalában tovább terjeszkedik: a jövő év folyamán Keszthelyen is töltőállomást nyitunk! A részleteket hamarosan megosztjuk olvasóinkkal.


Mosonmagyaróváron átadták a második töltőállomást
2019-07-02

Örömmel jeleltjük be, hogy Mosonmagyaróváron már második kútját, valamint első önkiszolgáló autómosóját nyitotta meg az Oranges Oil Company. Az egység a hét minden napján, nonstop nyitvatartással várja az érkezőket a Halászi úti nagy kanyarnál.

Az üzemanyag palettán, ahogy a cég többi állomásán is, dízel, illetve E95-ös benzin szerepel. A négy beállásos, önkiszolgáló autómosó nagy teljesítményű porszívóval és kárpittisztítóval egészül ki, így már nem csupán a tankolás, hanem autónk prémium szintű külső-belső tisztítása is elérhetővé válik – ráadásul diszkont áron. Szeretettel várunk mindenkit!


Rablás történt az Oranges Oil Company győri kútján
2019-06-27

Megerősítjük a sajtóban megjelent híreket, ma délelőtt valóban rablás történt az Oranges Oil Company győri kútján. Szerencsére személyi sérülés nem történt, és tankolókat sem ért atrocitás. Az elkövető nagyobb pénzösszeggel távozott. A rendőrség kézben tartja az ügyet, a nyomozás megkezdődött, jelenleg is nagy erőkkel keresik a rablót.

Frissítés: A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba került, az ügy innentől a nyomozók, illetve a bíróság hatáskörébe tartozik. Ezúton is köszönjük a helyszínelésben és nyomozásban részt vevők munkáját. Szívből köszönjük továbbá vendégeinktől érkezett kedves sorokat, támogató üzeneteket.  Nagyon jó tudni, hogy mindig számíthatunk tankolóinkra!


Automata tankolás Ózdon – hamarosan nyit az új benzinkút
2019-05-29

Kedvező árú, ugyanakkor magas minőségű üzemanyag, gyors és egyszerű tankolás – az Oranges Oil Company valóban új szintre emeli a benzin és gázolaj beszerzését! Az országban több helyen jelen lévő kúthálózat 2019 szeptemberében Ózdon nyit új töltőállomást.

Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Győr után most Ózd került a dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonban lévő benzinkúthálózat fókuszába. A Malom út 1. szám alatt már zajlanak a 4+1 beállós töltőállomás építési munkálatai, az arra autózók nap mint nap láthatják az építkezés előrehaladását. Hamarosan tehát kedvezményes tankolásra nyílik lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megye szívében.

A benzinkút éjjel-nappal, az év minden napján várja majd a tankolni vágyókat, kínálatában 95-ös oktánszámú benzin és diesel üzemanyag fog szerepelni. A 4 klasszikus beálló mellett egy gyorstöltő is épül, mely percenként 70 liter üzemanyagot képes a gépkocsi tartályába juttatni. Bár a kút főleg a lakossági igényeket készül kiszolgálni, a céges, akár 3.5 tonnát meghaladó súlyú járművek számára is kiváló alternatívát kínál.


Megnyitotta új, győri töltőállomását az Oranges Oil Company
2017-12-06

A megszokott minőséggel és diszkont árakkal várjuk tankolóinkat, most már Győrben is, a Fehérvári út 99-es szám alatt.

Automata töltőállomásunkon a tankolás Győrben is gyors, mint a szélvész, hogy mielőbb tovább állva, az igazán fontos dolgokkal foglalkozhassunk.

Nonstop nyitvatartással várjuk régi és új tankolóinkat. Találkozzunk Győrben!

Ezért válassza az ORANGES OIL COMPANY-t

Akik minket választottak

  • "A versenyeken mindig Oranges Oil Company üzemanyaggal töltöm fel az autóm. A győzelem pedig engem tölt fel."

    Rongits Attila, Rally versenyző Rongits Team, Alapító

Nálunk kedvező árakon tankolhat minőségi osztrák üzemanyagot, a hét bármely napján, 0-24 óráig!